SzavazásKönyvtáros utánpótlás - mennyiség
KIT hírlevél évfolyamok2024
|
Használói élmény - analógia a profi tájékoztatáshoz hazai Michelin-csillagos éttermekből 3.Sorozatunkat - link és link folytatva... A használói élményt az étterem az exkluzivitással fokozza, beleértve a megkülönböztetett figyelmet a vendégre, az ételek és a felszolgálás minőségére, a környezet berendezéseinek, tárgyainak nemességére. Az exkluzív szervezeti kultúra a munkatársak közötti viszonyra, valamint az együttműködés minőségére is kiterjed. A hierarchia is kivételes: bármit mond a séf, arra mindenki úgy válaszol: "igen, séf". A séfet nem letegezik. "Jó napot, séf"-fel üdvözlik.
A felszolgálók és a comik (segédfelszolgálók) csak suttogva beszélnek egymással. Ha azt suttogják "backs" - annyit jelent, hogy van valaki az illető mögött, tehát maradjon veszteg, nehogy koccanás történjen. Ezen a helyen minden evőeszköz ezüst. Vannak olyan értékes porcelánok, amelyeket csak kézzel mosogatnak. A felszolgálóknak tudniuk kell, hogy melyik ételhez milyen váltás-evőeszköz dukál. Nem mindegy tehát, hogy desszertvilla, halvilla, kisvilla, nagyvilla, nagykanál, paradicsomleves-kanál, halászlé-kanál, halkanál (kaviárhoz), kiskanál, teáskanál bográcshoz (gulyásleves), desszertkanál. Desszertkés vagy kiskés, steak-kés, vajkés. És nyilván úgy kell előkészíteni, hogy a pozíciónak megfeleljen. Ha összekevernék, botrány lenne belőle. Aprólékos előírások vannak az étlapra is, előbb a könnyebb ételek. A séf vagy a menedzserek prezentálják, azaz bemutatják a vendégnek a kínálatot, melyet kívülről tudnak, több nyelven. A fadobozos zsebkendőtartót akkor használják, ha tüsszent a vendég. Ilyenkor tálcán kivisszük neki a zsebkendő tartót. A felszolgálók higiéniája is kivételes. Ha pl. megsimítják hajukat, kezet kell mosniuk. - A fentiek tükrében hogyan szerveznéd munkádat és járnál a könyvtárhasználó kedvébe? |
FeliratkozásA heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását. A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel. KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |