Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hazai információs társadalom-jelentés: hol vannak a könyvtárak?

Az Információs Társadalom Szakmai Klub és az Információs Társadalom című folyóirat február 4-én vitadélelőttöt tart a BMGE helyiségeiben ("R" épület 210.) a Nemzeti Fejlesztési Terv előkészítését szolgáló rendezvénysorozat részeként. A meghívó mellékleteként tanulmányozható a a Magyar információs társadalom 2004 -- éves jelentés című "kísérleti" jelentés (PDF: 50 oldal). Érdemes ebből két könyvtári adatot kiemelni. A 2004. őszén végzett adatfelvétel szerint a számítógép-használók körében a következő helyszínek "futnak": otthon (73%), munkahelyen (43), iskolában (29), barát vagy rokon lakásán (24), -- majd ötödik helyen a könyvtár (9%). Mögötte: internetkávézó (7) és teleház (3). Az teljes lakosság internethasználatát mutató grafikon a 2002–2003--2004-es évek dinamikáját mutatja. A fenti helyszínek szereplése: otthon 7 -- 10 -- 15% (2002 -- 2003 -- 2004.), munkahelyen (8 -- 9 -- 10%), iskolában (7 -- 9 -- 8%), barát/rokon lakásán (4 -- 6 -- 7%), könyvtárban (2 -- 3 -- 3%), internetkávézóban (2 -- 2 --3%). Érdemes elgondolkodni a tényen: a lakosság 3%-a használja az internetet a könyvtárban. Ugyanakkora arányt értek el az internetkávézók (hány van belőlük?). Iskola és munkahely: kb. háromszoros arány, saját otthoni használat: ötszörös arány. Nagy fejlődés elébe nézünk? (SP)

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról