Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Heartstopper-sorozat - Ezt a könyvet nem fóliázni kéne, inkább kötelezővé tenni

Az egész világon őrülten népszerű Heartstopper című képregénysorozat, ami miatt nálunk 12 millió forintra büntettek egy könyvesboltot, valójában a valaha készült legjobb segédanyag lehet minden szülőnek és kamasznak, és nemhogy nem pornográf, de már-már túlzottan is kerüli az obszcenitást. Elolvastuk az eddig megjelent négy kötetet.

Dagad a botrány az LMBTQ-embereket támadó módosító törvény miatt: a pedofília-ellenes jogszabály összemossa a nemi identitást a pedofíliával. Korlátozza a nemváltoztatás vagy homoszexualitás megjelenítését és népszerűsítését, továbbá tilos ilyen reklámokat elérhetővé tenni a 18 év alattiaknak.

Egy akkor még alig húszéves brit lány, Alice Oseman némi kamaszkori próbálkozás után egy kicsit jobban kitanulta a képregényrajzolást, majd elkezdte a műveit az interneten publikálni: valamivel később a netes verziónak 52 millió látogatója lett, az először még nagy nehezen, rajongói adományokból kiadott könyvből és a folytatásaiból több mint egymilliót eladtak, a Netflix pedig sikersorozatot készített belőle. Ez a Heartstopper - Fülig beléd zúgtam című könyvsorozat nagyon rövid története. Az már nem Oseman, hanem Magyarország szégyene, hogy nálunk nem a mesébe illő siker, hanem a törvénybe iktatott homofóbia miatt került be a hírekbe.

Ez az a könyvsorozat, ami ellen először még csak a homofób magyar belügyminiszter-helyettes írt fasiszta szellemű uszító posztot, és ez az, ami miatt 12 millió forintra büntették a Líra könyvesbolt-hálózatot, amiért egy minden tekintetben kamaszoknak szóló könyvet a kamaszoknak ajánlott polcra tettek fel. Ez az a könyv, amit a kormány a homofóbtörvényre hivatkozva annyira károsnak tart, hogy azt sem akarja engedni, hogy egy kamasz akár csak belelapozhasson a könyvesboltban, ezért kötelező befóliázni. Ez az a könyv, ami miatt a híradásokban Magyarország a török diktatúra mellé került, mert rajtunk kívül még ott kell becsomagolva árulni.

Szóval a végletekig leegyszerűsítve a dolgot, a következőről van szó: Alice Oseman írt egy könyvet azért, hogy a kamaszok ne érezzék magukat nyomorultul, ne alakuljon ki bennük semmi helyrehozhatatlan trauma, és végső soron ne legyenek öngyilkosok. A magyar kormány pedig mindent megtesz, hogy eltiltsa a magyar kamaszoktól ezt a könyvet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról