Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Hiányzik a könyvtárpedagógiai foglalkozásokról a tablet

A digitális eszközök, például az okostelefonok és táblagépek a mai gyermekek és fiatalok világának természetes részei. Ha a közkönyvtárak a világuk részévé akarnak válni, akkor elengedhetetlen, hogy a digitális média szerepeljen az olvasásfejlesztési programokban. A táblagépek és a hasonló eszközök használatát nem szabad külön kiegészítő programnak tekinteni, hanem inkább a szokásos könyvtári rendezvények lebonyolításába beépíteni. A könyvtárosok és a könyvtárostanárok ezzel bővíthetik "eszközkészletüket", és növelhetik a tanulók részvételét. Ennek eredményeképpen a könyvtár modern és innovatív lesz. Nem szabad alábecsülni az iPadek "cool" jellegét. A könyvtárhasználati és az olvasást ösztönző programok tartalma azonban alapvetően változatlan: van benne a képeskönyvekről való beszélgetés, az ismeretterjesztő szövegekkel való munka, mesemondás, a könyvtári szabályok megismerése, a könyvbemutatók és a könyvtárban való eligazodás. Ha a könyvtárostanároknak néha rá kell venniük a pedagógusokat és a nevelőket az óvodában és az alsó tagozatban, hogy kipróbálják a táblagépeket, az idősebb diákokkal való együttműködés során szinte kötelező azt médiát alkalmazni, amelyet a felsősök jól ismernek. (Olvasásfejlesztés digitális eszközökkel: hogyan változtatják meg a táblagépek a könyvtárpedagógiát; autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról