Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Híres emberek olvasmányajánlása a közkönyvtári pr-ben -- Kaposvár

A városhoz kötődő, elsősorban a fiatalok körében kedvelt műsorvezetőket, sportolókat, előadóművészeket kért fel a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, hogy rövid videókban ajánlják kedvenc könyveiket, olvasmányélményeikről mesélve. Többségük örömmel vett részt ebben: 17 részes videósorozat jelent meg ezekből a könyvtár Facebook-oldalán 'Van bennünk valami közös...' címmel.
A sikeren felbuzdulva a könyvtár épületében is közzétették az ajánlókat: a résztvevők fotója mellé egy-egy jellemző mondat került a videóból, az ajánlott könyv címe és példánya mellé.
A hatás a kihelyezett könyvek pótolásának számával mérhető. A klasszikusok és a közelmúlt sikerkönyveinek egy része az ajánlás ellenére is kevésbé forog, talán mert az érintett könyveket már sokan olvasták. Ugyanakkor megnőtt a kereslet néhány ajánlott mű iránt, ilyen pl. a Karalyos Gábor színész által bemutatott 'Szegény anyám, ha látnám', vagy a Juventus rádió műsorvezetője, Esperes Ákos által ajánlott 'Jégtörő Mátyás' c. Tamási Áron regény.
Reneszánszát éli Szerb Antal klasszikusa, az 'Utas és holdvilág' (D. Tóth Kriszta ajánlása), s öccse, András által ismertetett Robert Merle: 'Üvegfal mögött'.
A könyvtárosok további kampányokon is gondolkodnak, amelyekkel megszólíthatják a fiatalabb korosztályt.
A vonatkozó fényképeket ld. a link oldalon.

Régebbi hírforrás(ok): Oktatók ajánlanak nem szakkönyveket a pécsi Tudásközpontban (fotókkal) link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról