Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hírlevelek reneszánsza?

A blogokat nagyrészt megette a Facebook, nem annyira menők már, mint tíz éve voltak. Az viszont teljesen esetleges, hogy a Facebookra kirakott tartalmakat a lájkolók milyen százaléka látja. A nagy médiacégek minden platformon próbálkoznak, bármennyire mókás is egy nagy oknyomozó cikk tíz másodperces Snapchat verziója. Ebbe a helyzetbe érkezett vissza a kilencvenes évek remek technológiája, a hírlevél.
Email for people with something to say - száznál is többször hallottam a Tinyletter hírlevélküldő rendszer szlogenjét, a 99 Percent Invisible link urbanisztikai podcast támogatója volt sokáig. Komolyan viszont addig nem vettem, amíg rá nem bukkantam a hírlevelek internetjére.
A hírlevélre nem úgy kell gondolni, mint a webboltok heti termékajánlójára, akciós újságjára. Folyamatban lévő kutatási, tanulási folyamatok dokumentálására, trendkövetésre is használt szöveges tartalom. Az igazán jó darabok úgy működnek, ahogy egy professzionális, szakmai blog tette. Az E-180 link , ami a mindennapokban valami furcsa, oktatási hálózatépítős szolgáltatást fejleszt, kéthetente a kollaboratív tanulásról, a tanuláshoz kapcsolódó akadémiai kutatások eredményeiről és ismeretterjesztő anyagokról küld ki hírlevelet. És hogy mire jó ez? Például a következő témába vágó beszélgetésen már tudni fogjuk, hogy a jobb agyfélteke, bal agyfélteke elméletnél van már jobb.
Már toplisták is vannak link hírlevelekből, bár ahogy a blogokat vagy a podcastokat, az olvasott leveleket is magának kell végül összeválogatnia az embernek. Ha ügyesen tesszük, egy egész újságnyi jön össze, amelynek minden rovatát olyan ember írja, akiben megbízunk. Néhány példa: link ; link (Szedlák Ádám)
- A szerző elfogult, Rakasz link című hírlevele szombatonként megy ki :-) (SzÁ)

Hírforrás: Szedlák Ádám
2017. március 25.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hirlevelek_reneszansza
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról