Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan segíti a Nintendo Labo a könyvtári alkotói tér mozgalmat? (olvasóink szavazatára)

A Nintendo Labo videójátékos hardveren fut, de a megszokottól eltérő formában. A fogyasztók alkothatnak, kreatívkodhatnak is közben. A készlet különböző mintába hajtogatott kartonlapokból és egy fényvisszaverő szalagból áll. Ezen a szalagon keresztül lép kapcsolatban a Nintendo Switch Joy-Con vezérlő a játékokkal. Továbbítja a hely- és távolsági adatokat. Így az eszközzel igazából is lehet játszani.
A Nintendo Labo két készlettel mutatkozott be 2018. áprilisban. A Variety Kit mutatja be ezt a világot öt projekttel. Ezek bármilyen korban és technológiai tudással használhatók. A legnagyobb hatást a zongora kelti. Olyan mintha a felhasználó tényleg zongorázna. Szinte varázslatosnak tűnik, hogy ez hogyan lehetséges a kartonpapíron keresztül. (link )
A Robot Kit viselhető elemeket tartalmaz, amit a felhasználók magukra vehetnek. Majd ezekkel maguk irányíthatnak egy robotot a játékban. Mintha a gyerekek maguk válnának óriásrobottá. (link
Ha a könyvtárosok már kipróbálták a Variety Kit lehetőségeit, akkor érdemes megnézniük a Toy-Con Garage-t. (link Segítségével a felhasználók teljesen saját építményeket is létrehozhatnak. Példaként a GameYplain összegyűjtött néhány ilyen kiemelkedő alkotást. (link
Segítségével a könyvtárosok számára nagyon sok mókás és egyben elragadó lehetőség adódik a STEAM (tudomány, technológia, mérnöki tervezés, művészetek, matematika) oktatására. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról