Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan tájékoztassuk a nagyérdeműt irományainkkal?

Ha a weben gondoljuk tájékoztatni a nagyérdeműt, és nincs lehetőségünk rövid, ütős üzenetek sorozatát elkészíteni, akkor jobb híján szóba jöhet a letölthető pdf-dokumentum. Más amennyiben az a célunk, hogy a befogadó kinyomtatva nézegesse anyagunkat.
Ez esetben válnak fontossá tipográfia szempontjai. Akkor is, ha nem válunk nyomdásszá, hasznos felmérnünk, mitől válik dokumentumunk hasznosabbá.
- Eredményesebben adhatjuk át üzenetünket, és nem csak a befogadónak, hanem a szövegezőnek is megkönnyíti a munkáját, ha kényelmesen olvasható és navigálható az irományunk.
- Udvarias eljárás, ha vizuálisan kellemes az anyagunk (így elkerüljük a befogadó ránk vonatkozó kellemetlen érzéseit).
- Környezettudatos eljárás, ha a befogadónak csak a szükséges mennyiségű papírt és festéket kell felhasználnia a nyomtatáshoz.
Mivel az olvashatóság és tipográfia alapelvei, tapasztalati szabályai elég lassan változnak, érdemes ismét elolvasni és megfontolni a vonatkozó tippeket. Pl.: link (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2020. május 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hogyan_tajekoztassuk_a_nagyerdemut_iromanyainkkal
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról