Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan tudják a könyvtárak a legtöbbet kihozni a Zoomból? 2. (olvasóink szavazatára)

Az első részben link a Zoom biztonságos beállításairól szóló tippeket közöltünk. Ebben a részben különböző használati eseteket mutatunk be, hogy mikor milyen Zoom beállítások célravezetők.
- Ügyfélszolgálat: Érdemes várószobát kialakítani, de ne némítsuk a felhasználó hangszóróját belépéskor. Ha nagyobb a személyzet, akkor Breakout roomokon keresztül át lehet irányítani a kérdezőt a megfelelő kollégákhoz. Az ügyfélszolgálat hirdetheti a saját Personal Meeting ID hozzáférését. Beállíthat megújuló esemény időpontot minden napra. Vagy készíthet egy folyamatosan tartó eseményt évekre előre beállított határidővel. Nem kívánt használók belépése (Zoom-bombing) után új linket kell generálni.
- Szeminárium: Egy fő prezentáló van, esetleg egy segítő társszervezővel. A résztvevők némított mikrofonnal csatlakozzanak. Képernyőt csak az előadó használjon. A chat beállítás a szeminárium jellegétől függ. A kérdésekre válaszolhatnak chaten. Vagy "kézfelemeléssel" jelezhető a hozzászólás, és a szervező leveszi a némítást az adott személyről. Érdemes beállítani, hogy egymással ne chateljenek, csak a szervezővel vagy segítőjével.
- Iskolai csoport: Kikapcsolva a privát chat, felvétel, felhasználónév átírás. A mikrofonhasználat és a képernyőmegosztás az óratípustól, csoportmérettől, életkortól függ. Csoportmunkához használható a Breakout room.
- Közepes megbeszélés: Pl. könyvklub, mikor ismeretlen számú résztvevő fog csatlakozni. A felhasználók némítva csatlakoznak, de le tudják venni a némítást. Csak a szervező tud képernyőt osztani.
- Storytime: Kicsiknek és szüleiknek szervezett mesedélután. Regisztrációs linkkel lehet csatlakozni. Belépéskor kikapcsolva a videó, némítva a mikrofon. A résztvevő dönti el, hogy meg akarja-e mutatni magát. Az érkezőket üdvözlő üzenet fogadja. Az esemény végén lehet közös megbeszélés, feloldott mikrofonokkal. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról