Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Hogyan változott a magyar könyvtárak munkavállalói létszáma 2020. nov. és dec. között? - Előbb-utóbb lesz válasz

Múlt heti lapszámunkban link kísérletet tettünk egy létező, de elérhetőnek még nem bizonyult adat megszerzésére. Ígértük, hogy visszatérünk a Könyvtári Intézet válaszára.
Fehér Miklós levele: "A könyvtárak munkaerő-állomány változásáról az országos könyvtári statisztika tud adatokat szolgáltatni. 2021. január végén indul a statisztikai adatszolgáltatás a 2020-as évre vonatkozóan és április végéig tart ez az időszak. A statisztika a könyvtárak létszám adataira is rákérdez, pontos képet ezt követően tudunk adni."
A múlt héten megtudtuk: létezik legalább megyék szerinti összegzés. A 19 megye és a főváros számadatainak összegét néhány hónapon belül már nem csak a bennfentesek fogják tudni :)
Kísérletünk tehát folytatódik. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy próba nem próba. Emellett azzal is, hogy a könyvtárosok alapkompetenciája a tájékoztatás.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról