Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan változott a magyar könyvtárak munkavállalói létszáma 2020. nov. és dec. között? - Kutakodástörténet

A címben jelzett kérdés kapcsán tettünk egy próbát: mekkora az esély a nyilvános válaszszerzésre? (Tehát nem folyosói pletykákra, megsúgott adatokra gondoltunk.) Visszaemlékezve tájékoztató jellegű kérdésfeltevésünkre és a kapott diagramokra link , a következő fontossági sorrendben dolgoztunk, ugyanazt a kérdést a KIT Hírlevél nevében feltéve:
- Szóllás Péter (főosztály-vezető, EMMI) elmondta: náluk nincs meg az adat, érdemes a szakmai szervezeteknél, a MKE-nél és az IKSZ-nél próbálkozni.
- A Könyvtári Intézetnél Fehér Miklós a nyilatkozat-engedélyezési folyamat miatt az írásos kérdésfeltevést kérte. Megtettük; közöljük a választ, mihelyt megkaptuk.
- A MKE központi telefonszámát kedden, délelőtt és délután, munkaidőben többször hívva sem sikerült kapcsolatot teremteni.
- Az IKSZ-nél sem lettünk okosabbak. A központi számot - praktikusan Ramháb Mária telefonszámát - hívva viszontkérdést kaptunk az illetékestől: "- Miből gondolja, hogy a Kamarának kell erről adattal rendelkeznie?" - "- Nem tudom, hogy kell-e; a[z EMMI] minisztérium mondta, hogy a Kamaránál [azaz: IKSZ] meglehet ez az adat." "- Azt tudjuk minden megyében, hogy hogyan változott az adat. (...) Az IKSZ-nek nem kell erről tájékoztatnia önt." "- Köszönöm, akkor ezt írom meg." "- Kedves Mikulás Gábor, nem jó úton tájékozódik; nem először." - és megszakadt a vonal.
- Az OSZK-t a témában nem tartottuk releváns válaszadónak (magára a könyvtárra vonatkozó belső tájékoztatás pedig már megvolt az intézményben), a Kulturális Alapellátás Kerekasztalánál nem próbálkoztunk. Igazából egyszerű kereséssel a honlapjára sem akadtunk.
Tisztában vagyunk azzal, hogy egy próba nem próba. Emellett azzal is, hogy a könyvtárosok alapkompetenciája a tájékoztatás. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Nem kommunikálnak megfelelően, ugyanakkor számonkérik a tájékozatlanságot link Elhárítás, mint 'tájékoztatás' link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról