Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Honnan szerzik be a hazai könyvtárak katalógusrekordjaikat? -- ismeretlen a MOKKA

317 hazai könyvtári döntéshozó válasza alapján megállapítható, hogy a hazai könyvtárak rekordjaik beszerzéséhez leginkább saját IKR-jüket használják -- 175-en jelölték ezt a többválasztós kérdésben. Enyhén lemaradva a KELLÓ és az OSZK jön szóba. A kérdés azért is lényeges, mert a rekordok átvétele jelentősen tehermentesíti a könyvtárakat, egyúttal pontosítja a hazai könyvtárak bibliográfiai leírásait, javítja a visszakereshetőséget. (Más kérdés, hogy a hatékonyság-növelésnek továbbra is hatalmas, kihasználatlan lehetőségei vannak.) A MOKKÁ-t, mint forrást 7-en jelölték meg, az OCLC-t 19-en, s közel ennyien jeleztek más nemzetközi forrást.
Az IKR-felmérés tavaly 429, az idén 437 könyvtári döntéshozó véleményét térképezte fel meglévő szoftvereikkel kapcsolatos tapasztalatáról, illetve az általuk kívánatosnak tartott fejlesztési irányokról. (MG)

Hírforrás: Az adatkonverziótól tartanak leginkább -- erősödött a félelem az integrált rendszer váltásától link
2011. június 28.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=honnan_szerzik_be_a_hazai_konyvtarak_katalogusrekordjaikat_--_itt_a_szazalekos_arany
Régebbi hírforrás(ok): Az adatkonverziótól tartanak leginkább -- erősödött a félelem az integrált rendszer váltásától link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról