Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hungaroton-felvételek a YouTube-on is

A Hungaroton archívumának szinte teljes egésze elérhető már régebb óta az iTuneson, majd az Apple Music felületén. Hivatalos bejelentés ugyan továbbra sem nagyon van a fejlesztéseikről, de január végétől az archívum anyagai elkezdtek feltűnni a YouTube-on is. Az Apple Music-kal egybevetve azonban igen szegényes a visszakereshetőség szintje. Metaadatokban ugyan benne vannak az album címek és előadók. Az albumszintű keresés viszont igen problémás. Ha csupán egy előadója van az adott albumnak, akkor hashtag révén elérhető a csatornája általában (bár nem mindig) a hozzá kapcsolódó albumokkal. Például a Fonográf együttesé: link
Ám rengeteg olyan album van ami sok előadós, válogatás, filmzene, ezeknek egy-egy számát lehet megtalálni, albumszinten vagy csak az egyik előadóhoz vannak hozzákötve, vagy semelyikhez így az albumszintű lejátszás szinte lehetetlen... Vajon albumszinten is visszakereshetőek leszek a jövőben a Hungaroton zenék az Apple Musichoz hasonlóan a YouTube-on is? Mert így a szolgáltatás elég féloldalas még. Arról nem is beszélve, hogy régebben 2-3 éve feltett a Hungaroton csomó népszerű számból ízelítőket a YouTube-ra, s ezek jelenléte most már nagyon zavaró, miután fent van a teljes eredeti is. Példa Dolly Roll Nagy titok: link (ízelítő) link (teljes szám, a Neoton Família csatornájához linkelve ráadásul...) Zenei könyvtárosoknak jó kis böngészni való csemege lehet mindenesetre... (Németh Márton)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról