Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így függ össze az innováció az emberről alkotott felfogásunkkal

A könyvtári vezető felfogása önmagában is emeli vagy rontja a szakmai innováció mértékét és minőségét. (MG)

Ha például azt feltételezzük, hogy az emberek a lelkük legmélyén önzőek, akkor az iskolákat hierarchikus, szigorú intézményekként fogjuk megtervezni. Ha viszont azt feltételezzük, hogy a gyerekek többsége természetüknél fogva kreatív, kíváncsi, és van belső motivációjuk a tanulásra, akkor egész másképp fogjuk megtervezni az oktatást. Ugyanígy el lehet gondolkodni azon is, hogy miként építjük fel a demokráciát, a börtöneinket, a munkahelyeinket.
- Sokan azt hiszik, hogy az empátia a megoldás a világ összes problémájára, de drámai bizonyítékaink vannak arra, hogy azok az emberek, akik több empátiát képesek mutatni a saját csoportjuk felé, mint az átlag, gyakrabban akarnak másokon bosszút állni.
- Nem a tanácsadók, nem a menedzserek, hanem a tanárok, az ápolók, a vízvezetékszerelők, akik ha nem dolgoznak, elég nagy bajba kerülünk. Ők képezik a valódi gerincét a társadalmunknak.

Régebbi hírforrás(ok): Megkérdeztük: Mi segítheti leginkább a könyvtári szolgáltatásfejlesztést? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról