Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

IKR-együttműködés -- 1.1 milló diák és tanár érhet el 17 millió könyvet New Yorkban

Elindult a MyLibraryNYC program, mely keretében korábban nem látott mennyiségű könyvhöz férhetnek hozzá a New York-i iskolák. A város által finanszírozva egyesítette katalógusát a New York Public Library, Brooklyn Public Library és a Queens Library a helyi iskolákéval. A diákok ás tanáraik így megtalálhatják, kölcsönözhetnek, és helybe is kérhetnek a 17 millió könyvből. Az egy évvel ezelőtt indult pilot projekt során kiderült: a résztvevő tanárok 90%-át segítette a felkészülésben, a diákok pedig háromszor annyi könyvet kölcsönöztek közkönyvtárakból, mint a kontrollcsoport. S ugyan késedelmi díjat nem számoltak fel, a visszahozatali arány közel 100%-os volt. 2012-ben már 250.000 diák érintett 400 általános iskolában, a világ három legnagyobb közkönyvtári rendszerének illetve az USA legnagyobb oktatási rendszerének integrációjában. (ref.: MG)

Hírforrás: Special Announcement from NYPL President
2012. szeptember 29.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ikr-egyuttmukodes_--_1.1_millo_diak_es_tanar_erhet_el_17_millio_konyvet_new_yorkban
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról