Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Íme, a legfeleslegesebb diplomák (könyvtáros-imázs Magyarországon)

Ön ürességtől kongó szállodában, elmutyizott szántóföldeken, végtelen iratraktárakban vagy egy éppen megszűnő iparágban dolgozna szívesen -- diplomásként, éhbérért? És milyen végzettséggel vetné bele magát az álláskeresők sárcsatájába? A kormány egyetemreformja ellenére még mindig bőven vannak olyan szakok, amelyek biztosan nem teljesen feleslegesek, viszont rengeteg munkanélkülit és pályaelhagyót termelnek. Íme, a top tíz.
7. Könyvtáros. Az informatikus könyvtáros az egyik leggyakrabban elviccelt, lebüfézett és ruhatárosozott egyetemi szak, nem véletlenül. A könyvtáros havi átlag 150 ezres fizuval versenyez, és gondoljunk csak bele, milyen karrierlehetőségekkel kecsegtet a munkahelye. A Felvi.hu szerint például a jó dolgozó a könyvkölcsönzés mellett rendszerezhet, tájékoztathat, dolgozhat levéltárban vagy fénymásolóban, sőt, raktározásnál is. Ezek persze mind nagyon fontos munkák, csak nem biztos, hogy mindegyikük többéves felsőfokú képzést igényel, más részüket pedig sem szakmailag, sem anyagilag nem ismeri el senki. Főleg nem a mocsok Google Books.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról