Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Informáló, ismeretterjesztő marketingeszköz - Halis-podcast, Nigéria kapcsán

A nagykanizsai közkönyvtár podcastsorozatának egyik eleme Nigériáról szól. Kondricz Péter beszél Afrikáról, azon belül is Nigériáról. Könyvei: Szerelem a Boko Haram árnyékában, Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén. A szerző izgalmas történetek között elmondja: célja a mítosztalanítás.
A beszélgetés után a könyvtár kollégája a könyvtár Afrikával kapcsolatos könyveit mutatja be röviden, olvasásra, kölcsönzésre biztatva a hallgatókat.

(Elgondolkodtató, hogy a podcastban megszólaltatott előadó mondandójával némileg ellentétes a hazai könyvpiacról élő könyvtár kínálata. A polcokon Afrikáról leginkább az utazók élményei, az egzotikus állatok kerülnek elő. Azaz: a fehér ember nézőpontja. Sokkal kevésbé fordul elő az afrikai emberek nézőpontja saját kontinensükről, annak történéseiről.)

A podcast a könyvtárak közötti munka- és tudásmegosztás eszköze lehet. A beszélgetés Battonyától Nemesmedvesig érdekes, és persze a határon túl is. Benke Dániel szerkesztő könyvtáros egy korábbi hírünkben link elmondta: tudatosan készítenek a helyi érdeklődésen túlmutató, országos szinten is érdekes podcast-beszélgetéseket. A könyvajánlás pedig szinte bármely hazai könyvtárban releváns. Ezért észszerű megoldás a podcast elérhetővé tétele más közkönyvtár honlapján, katalógusában. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Halis-podcast - használói és munkatársi készségeket vontak be link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról