Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ingyen jótékonyság a neten

Segélyszervezeteket támogató keresőportál indul hamarosan Nagy-Britanniában. Az internetezők pusztán az oldal használatával jótékonykodhatnak, anélkül, hogy saját pénztárcájukból akár csak egyetlen pennyt is ki kellene adniuk. Az Everyclick.com a keresőoldalakon megjelenő cégektől érkező bevétel felét utalja át a segélyszervezeteknek. A támogatott szervezetek nevét az oldal felhasználói jelölhetik meg. A vállalkozás alapítói - Polly Gowers visszavonult profi zsoké és Julia Felton volt tanárnő azt remélik hogy az emberek megértik a célt, és hamarosan a vezető keresőoldalak közé emelkedik az Everyclick. A kezdeményezők egyébként úgy számoltak, hogy ha csak a Nagy-Britanniában bejegyzett 188 ezer segélyszervezet mindegyikének 10 támogatója használja a keresőoldalt, az máris több mint 8 milliárd forintnak megfelelő összeggel növeli a jótékony célra fordítható pénzt. A tervek szerint az Everyclick.com hamarosan a nemzetközi keresőként is megjelenik, valamint szolgáltatása a különböző üzletek árait összehasonlító szoftverrel is bővül. - F: jún. 28.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról