Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felhasználóbarát helyett közösségvezérelt szolgáltatásfejlesztés szükséges

Folytatva múlt heti könyvbemutató-ismertetésünket: link megtudhatjuk Koreny Ágnestől, hogy a könyvtári csapat összetétele befolyásolja az innováció lehetőségét. A vezető felelőssége a csapat színességének biztosítása. Az a jó, ha a könyvtárosok különbözőek tapasztalat, nemek, korosztályok szempontjából. Ugyanis a színesebb csapat színesebb ötleteket tud generálni.

Az innovációs kutatás akkor jó, hogy ha a felhasználókról szól. Emellett méri a mi saját hozzáállásunkat is. Ilyen úton válhatnak világossá a kihívások és az elakadások, amelyek megmutatják az innováció helyét.

A felhasználóbarát működés már nem elegendő. Közösségvezérelt szolgáltatásra van szükség. Nem elég, ha a könyvtárosok fejlesztenek a használók számára. Ehelyett a használókkal együtt kell a könyvtárról gondolkodni. Azaz: a fejlesztési ötletek a felhasználóktól jöjjenek. Ugyanis párbeszéd és kutatás mentén láthatjuk meg az innovációs területeket. A kutatásba persze nem elég a könyvtárhasználók bevonása. Csak a könyvtárakat nem használók által ismerhetjük ugyanis meg távolmaradásuk. Az így azonosított küszöbfélelmek mutatnak rá az innovációs területekre. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Mennyire alkalmas a hazai könyvtári rendszer az innovációra? - Kiirtjuk a szakmai startupokat?link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról