Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Interkulturális programok az 'izlandi Szabó Ervinben' - Café Lingua

Reykjavík lakosainak 12,5%-a friss emigráns, legtöbben Lengyelországból, Litvániából és a Fülöp-szigetekről érkeztek. A Reykjavíki Városi Könyvtár az utóbbi 8 évben számos interkulturális programot indított, erőfeszítéseket tesz, hogy civil szervezetekkel együttműködve építse az emberek közötti kapcsolatokat. A kulturális, szociális és oktatási területet érintő projektek a főváros inter- és multikulturális életének integrált részét képezik, azokat már Belgium, Csehország, Spanyolország, Kanada, Görögország és Dánia is átvette.
A városi könyvtár 15 éve segít az általános és középiskolákban a tanároknak és a diákoknak interkulturális találkozók szervezésében. A dán-izlandi együttműködés részeként a projekt gyakorlati eszközt jelent az oktatási rendszer interkulturális kompetenciájának növelésében. Alapja a kölcsönös tisztelet és megértés támogatása különböző kifejezési eszközök használatával. A projekt a Reykjavíki Oktatási Osztály multikulturális politikájának része, sok iskolában működik, saját honlapja van a tanárok számára.
A Café Lingua - élő nyelvek projekt azokat segíti, akik izlandi vagy más nyelvtudásukat akarják bővíteni, helyet ad a különböző nyelveken folytatható kommunikációnak (chatelésnek). A rendezvényeket bárki látogathatja. A nyelvi modell az Izlandi Egyetemen hídépítő szerepet játszott a különböző nyelveket beszélő hallgatók és a nyelveket tanuló izlandi diákok között. Európai segélyprogram keretében a projektet Csehország vette át. (ref.: Viszocsekné P. É.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról