Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Internetes üzleti modellek -- kalózszempontból

A The New York Times és a Wall Street Journal fizetőssé teszi cikkeinek internetes olvasását. Ez a járható út?
Bodó Balázs: Igen, de ez nem jelenti azt, hogy a modell mindenhol működni fog. A nyomtatott sajtóval kapcsolatban -- különösen, ami a magyart illeti -- én kifejezetten szkeptikus vagyok. A hirdetők mindenesetre képesek eltartani tisztán online sajtótermékeket. Ráadásul nem is hajt mindenki az ingyenesre. Akinek economist.com-szintű infók kellenek, az előfizet az Economistra, akinek elég a Metro újság, az meg azt olvassa. Avagy filmes példával: csak azért, mert egy alkotás ingyen letölthető, még nem biztos, hogy nekem nem ér meg egy ezrest ugyanaz a tartalom nagy képernyőn, dolby hanggal, 3D-ben. Lehet, hogy megér pár ezer forintot a papír szaga, a könyv birtoklásának tudata is. Lehet, hogy megér egy csomó pénzt, hogy nincsenek reklámok a zenében. Az ingyenesség csak egy csomagolás, és sokan vannak, akik hajlandók fizetni más módokon becsomagolt tartalmakért. A kalózmásolatok birtoklása például egy bizonyos jövedelmi szint vagy társadalmi státus felett cikinek számít.
... A csak olvasásra használható gépeknek szerintem nincs piaci jövőjük, ahogy azt sem hiszem, hogy ezek növelnék az olvasási kedvet. Akik eddig olvastak, ezután is szövegeket böngésznek majd, mások meg ezután sem fogják az írott szóra lecserélni a mozgóképet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról