Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ír az olvasó - egyre okosabb eBook-olvasók

Amikor az első eBook-olvasók megjelentek, nem sokan kötöttek volna rá fogadást, hogy a nem igazán attraktív külsejű, kissé nehézkesen használható és meglehetősen drága készülékek elterjednek majd. Még a legoptimistább prognózisok is legfeljebb azzal számoltak, hogy talán egyszer, amikor a nagy hardvergyártók is ráharapnak az eBook-üzletre, készülhetnek olyan változatok is, amelyek árban és praktikumban megütik majd azt a szintet, ami a piaci áttöréshez szükséges. Most pontosan itt tartunk: immár olyan óriások is gyártanak elektronikus olvasót, mint a Samsung vagy a Sony, a verseny pedig az eszközök árára és szolgáltatásválasztékára is jó hatással van. Olvasógépet leginkább azért vesz az ember, hogy olvasson - vagyis az elektronikus könyvek egyre bővülő kínálata miatt. Egy-egy készülék sikere jelentős részben a hozzá kapható olvasnivalótól függ. A samsung például már a fejlesztés időszakában szerződést kötött a Barnes & Noble's kiadóházzal, így most, amikor az olvasókészülékei megjelennek, több mint egymillió kötetből álló választékot tud letöltésre felajánlani. Ráadásul a megvásárolt és letöltött könyveket az eBook-tulajdonosok kölcsön is tudják adni egymásnak: létezik egy formátum, amelyben a kötet újabb vásárlás nélkül áttölthető egy másik gépre is. Igaz, így csak két hétig olvasható, de addig legalább ingyen.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról