Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Irodalmi est és marketing -- hatékonyság-gondolatok

Balla Zsófia és Báthori Csaba estjén vettem részt a tatai Móricz Zsigmond Városi Könyvtárnak is helyet adó épületben (ha már Ungváry Rudolf is ajánlotta a fellépőket a Katalisten ;-). Az esten fiatal zeneiskolások is szerepeltek, akik produkciójukért emléklapot kaptak. A nézők sorában szülőket és a megérett generáció tagjait véltem azonosítani, feltehetően nagy számban könyvtárosokat. Az összesen kb. 15 fős csapat ez előadóktól a három versnyi muníciót, Petőfi, Rilke és Jónás Tamás műveit kapta, elemző gondolatokkal körítve.
Ugyan meglepett, mikor az előadók Petőfit a legnagyobb magyar költőként említették, az est marketingje is elgondolkodtatott. A helyszín a Várkanyar Kávézó volt, ám csak ketten fogyasztottak, az előadó csúnyán is nézett versolvasás közben a pulton halk zajt keltő vendégre. Lehet-e ma nagyobb körben hagyományos értelemben vett nívós irodalmi alkotásokról előadást tartani? Vagy érdemes 'könnyedebbre' venni a dolgot? Megárt-e a produkció minőségének egy bátran elfogyasztott tea / sör stb., s bár bonyolult az elhangzó humán-tartalom eredményességét és hatékonyságát mérni, nem nyerőbb-e az interakció a résztvevőkkel, rövidebb, vagy több szünettel tarkított előadás? A közel kétórás helyben ülés sem idősebbeknek, sem fiataloknak nem nyerő -- kellemetlen a mozgáshiány és nem véletlen az emberre törő álmossági roham sem. A szervezők pályázati pénzből (vö.: adóforintjaim) folytatják a sorozatot. Kívánom, hogy az elhangzó magvas tartalom minél jobb módszertani köntösben minél többeknek tudjanak elmélyült élményt nyújtani.
Zárásképpen vissza az elhangzott tartalomhoz: a kortárs Jónás Tamás 'Anyu utoljára' verse: link (MG)

Hírforrás:
2012. október 23.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=irodalmi_est_es_marketing
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról