Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Iskolai könyvtárak -- megváltozott a piac

'Szakfelügyelőként járom az iskolai könyvtárakat, sok korszerűsödött ez alatt a majd fél évszázad alatt. De több gyerek járt be a könyvtárba a 80-as évek közepén, használta, ott éltek. A tapasztalat az, hogy sokkal több gyerek jár az intézménybe és sokkal kevesebb veszi igénybe a könyvtárat. Ez a világ változása. Ez nem a gyerek hibája, hanem ezer és egy külső tényező -- lásd szülő tanár, könyvtáros és így tovább -- okozza. Változik az, amit a gyerek a tévén és az interneten keresztül napi szinten ismer, ez okozza azt, hogy egészen mások a megismerési technikák ma már. Más a benne élese egy gyereknek a maga világában. Régen sokkal kevésbé volt jártas a világ napi folyásában, amire szüksége volt azt tudta, hogy az iskolai könyvtárban megtalálja.' Balogh Mihály (elnök 1991-1994 és 1994-1997-ig az MKE Könyvtárostanárok Szervezetében)

Hírforrás: a Könyvtárostanárok Egyesületének Hírlevele, 2011/1.
2012. február 27.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=iskolai_konyvtarak_--_megvaltozott_a_piac
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról