Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Itt az ideje, hogy kreatívak legyenek a közkönyvtárak

A könyvtár lesz a kollektív elme oxigénje -- jut el a PC World cikke a következtetésre. Vonzó. De hogyan is érdemes ehhez gondolkodni a könyvtárban? -- Nos, a könytárak a digitális világban a második reneszánszukat élhetik. Nem látszik? Az önkormányzatok ezzel szemben csökkentik a költségvetést, vagy akár be is zárják a könyvtárt -- ha nem látják elég fontos intézménynek. A könyvtár ezzel szemben legyen a kreatív alkotás színhelye, hiszen az ott készülő alkotásokból a működés költség felét is ki lehet termelni. Csináljunk -- vagy engedjünk csinálni -- könyvet, CD-ket, videókat, művészeti alkotásokat stb. a könyvtárban. Ezek értékesíthetők az Amazon's Create Space, Apple iBookstore vagy a Lulu szolgáltatások oldalain.
A könyvtáros munkaerőnek legyen alkalmazási feltétele a kreativitás: : 'Mr. McCartney, úgy hallottuk, szeret dalokat írni. Elbűvölne bennünket, ha csatlakozna könyvtári közösségünkhöz!? A legtöbb könyvtár bezár péntek este, pedig akkor lehet a legjobb alkotói szeánszokat szervezni. Másnap reggelre megszületnek a kreatív alkotások. A könyvtártámogatók körében is biztosan vannak termékeny alkotók, csak fel kell mérni őket. Keressünk kapcsolatokat kreatív közösségekkel, országokkal, pl. Németország, skandináv országok, Hollandia, vagy Kelet-Európa. A könyvtár a feltörő ötletek, kreatív alkotások birodalma. (ref.: MG)
-- Ha hiszünk az 'alkotó könyvtáros' koncepcióban, sikerül mindezt meg is valósítani. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról