Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Jogtudatosságot fejlesztő játékot készített a TASZ - könyvtári foglalkozáshoz is

Egyedülállónak, vagy legalábbis ritkának számít, hogy egy civil szervezet létrehoz egy komplett piaci terméket, amelynek elemei között kártyajáték, interaktív színdarab és online applikáció is szerepelnek, és amelyek egyenként és együtt is akár a CSR-ra nyitott cégek rendelkezésére állnak. A TASZ és a Csillagház Általános Iskola által közösen megálmodott Mondo szórakoztatóan nevel önállóságra és jogtudatosságra, ráadásul kapcsolatot tud teremteni ép és fogyatékos gyermekek között, ami a társadalmi együttműködés elengedhetetlen feltétele. "Képes vagy megvédeni magad" - ez a projekt fő üzenete.
A projekt alkotói a kreatív és a jogi érdekvédelmi szakma különböző területeiről jöttek és fogtak össze: egy jogi szervezet, egy kulturális társulás, egy fogyatékos gyermekekkel foglalkozó intézmény, egy startup és egy designer közös munkájából született meg a Mondo.
A TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) fogyatékosságügyi projektjének részeként egy olyan programot terveztek, amely mind a gyerekekben, mind a szülőkben elindítja a jogtudatosságot. A jogvédő szervezet a Csillagház Általános Iskola intézményvezető-helyettesével, Juhász-Vass Tímeával együtt dolgozta ki a koncepciót, de az, hogy ez egy kártyapakli legyen, részben a TASZ kommunikációs vezetőjének, Kertész Annának, részben pedig a designernek, Hitka Viktóriának az ötlete volt. "Ő teljesen más szemléletet hozott bele a folyamatba, gyakorlatilag ő a szíve-lelke a Mondónak" - mondja Katona Éva, a projekt vezetője.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról