Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Káosz és költekezés az Iparművészetiben

Nahát, erről elfeledkeztünk - gondolhatták az Iparművészeti Múzeum (Imm) vezetői, amikor rádöbbentek, hogy az intézmény könyvtára és adattára kimaradt az elszállításra kiírt közbeszerzési pályázatból. - Sebaj, ha költözni kell, költöztetjük ezt is - határozhatták el magukat hirtelen, és az összesen csaknem 170 ezer példányból álló gyűjteményt már be is dobozolták - anélkül, hogy a szállításuk és elhelyezésük körülményeit tisztázták volna. A könyvek, dokumentumok és fényképek azonban információink szerint még mindig ott állnak a múzeumban. Nem jogi aggályok merültek fel: a tárolásukra kijelölt raktárat - amelynek elkészültét tavaly tavaszra ígérték - még csak most vakolták ki, a párás levegő pedig könnyen tönkretenné a roppant gyűjteményt. Ez a kis kellemetlenség persze aligha hátráltatja sokáig a költözést, amely esetében úgy tűnik, a műtárgyak védelme sokadik szempont csupán. Másként miért mondana le a Cselovszki Zoltán vezette intézmény önként a gyűjtemény felügyeletéről, miért adná egy magáncégnek letétbe az állami tulajdonú kincseket, hogy azok egy megfelelő tárolásra (egyelőre) alkalmatlan raktárban töltsék az elkövetkező éveket? És miért fizetne mindezért a piaci árnál lényegesen többet?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról