Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Katalógus, olvasójegyek, hosszabbítás, előjegyzés - mobilos fejlesztés a Méliusz-könyvtárban

Új, innovatív applikációról rántották le a leplet kedden a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban link . A sajtóeseményen elhangzott, az úgynevezett Qulto eCard használatával a könyvtári ügyeiket mostantól akár mobiltelefonjaikon is intézhetik a felhasználók.
Puskás István alpolgármester az eseményen elmondta, a konténerkönyvtár, valamint a könyvkölcsönző automata után ez egy újabb innovatív szolgáltatás a Méliusz Juhász Péter Könyvtár életében. - Nem kell magyarázni, miért érvényes, szükségszerű az elektromos olvasójegy, eCard applikáció bevezetése a könyvtári szolgáltatások területén. Ezen applikáció kifejlesztésében is fontos partnere volt a fejlesztő cégnek a könyvtár, amely nemcsak átveszi és a gyakorlatba ülteti át, hanem aktívan dolgozik is az új, elsősorban digitális megoldásokon - hangsúlyozta, hozzátéve, az ilyen fejlesztések a könyvtári szolgáltatásokat, valamint a városlakók életét is segítik.
Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója kiemelte, az eCard alapvetően egy platform, melyre további szolgáltatások épülhetnek majd a későbbiekben. Az igazgató az eseményen bemutatta, hogyan használható a gyakorlatban is az applikáció, ami fontos eleme lehet annak a folyamatnak, mely során lényegében a világ élvonalához csatlakozhatnak majd a könyvtári szolgáltatások tekintetében.
Az ingyenes applikáció többek között a katalógusban való keresésre, több olvasójegy együttes kezelésére is használható, és értesítést is adhat a kölcsönzések lejáratáról, vagy az előjegyzett könyvek átvételéről.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról