Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Képregények - akár a tudomány, akár a hit szolgálatában

Japánban több évtizede megszokott, hogy az iskolai könyvtáraknak is állandó kellékei a manga (azaz: japán képregény) - formában kiadott sintoista és keresztény hittel kapcsolatos alapkiadványok - így a Biblia - is, a japán és kínai történelem (vö.: link ), az iskolában oktatott szakismeretek alapjai, valamint a manga-klasszikusok.
Hasonló kultusszal találkozhatunk az USA-ban, Belgiumban vagy éppen Franciaországban is.
Az USA-ban pl. már hetedik alkalommal gyűlnek össze az idén a New York-i Közkönyvtárban a képregények barátai a "2019 Schomburg Center Black Comic Book Festival" rendezvényen. A bemutató és vásár mellett szakmai tanácskozás is lesz, olyan témákkal, mint pl.: Afrikai, Puerto Rico-i kulturális és közösségi tevékenységek a képregényekben, New York City a képregényekben, hogyan indítsunk képregény-kiadó vállalkozást vagy fekete női írók a képregényekben - írja a Library Journal.
Belgiumban külön portálja van link a katolikus vallási képregényeknek is. (Franciául: BD = képregény; vö.: link ) A portál beszámol a témakörbe tartozó új kiadványokról, rendezvényekről, grémiuma kiadja a legjobb kiadványoknak ítélt Gabriel-díjat, beszámol a témakörbe tartozó szakmai, tudományos eseményekről, kiállításokról. (KIT-összeállítás)

Régebbi hírforrás(ok): Képregények-téma a KIT-ben: link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról