Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Keresse a járatszámot! -- De mi a csudáért pont azt?!

Nézegetem a Volán-menetrendet link Nem végállomástól végállomásig közlekedek, ezért szükségem van a közbenső állomások nevére, és a vonatkozó időpontokra. Tudom, hogy van (volt?) ilyen táblázat, ezért makacsuk nézegetem, hova kattinthatok. Végül a 'járatszám' linkre kattintva nyílik meg a kívánt adat. Azt hiszem, ez az összes volánosnak nyilvánvaló lett volna. Csakhogy az oldalt a nagyközönségnek készítették. Ahogyan a könyvtári katalógusokat is. Vajon ott mennyire érthető, a linknév--tartalom kapcsolat? Ha könyvtárban használóként szóvá teszem, csak néznek a kollégák, és nem értik, hogy én, könyvtáros miért nem értem... Hiszen ők is könyvtárosok, akiknek minden világos. Csakhogy a katalógus nem csak nekik készül... Jönnek a katalógus-konkurensek. Ha a gondolkodás nem változik, még kevesebben keresnek majd a katalógusban. (Ma a használók 3-5%-a használja, a többiek azonnal böngésznek a polcokon.)
És még egy apróság: a volánosok nem információs szakemberek, tehát van árnyalatnyi mentségük. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról