Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Két helyen is tartanak robotika foglalkozásokat a gyerekeknek Kecskeméten - a könyvtárban is

Kreatív módon, legó robotokkal tanulhatnak programozni a legkisebbek a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban minden szombaton délután. Az intézmény tavaly ősszel hívta életre a különleges foglalkozást, ami azóta is töretlen sikerrel nyújt játékos tanulási és kikapcsolódási lehetőséget a gyerekeknek és szüleinek. Óriáskerék, autó és kutya is épült szombaton délután a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár Kreatív Stúdiójában, az intézmény robotprogramozó foglalkozásán. A fantázia szárnyalhat, amit a gyerekek megálmodnak, azt Molnár Dániel, az intézmény informatikusa, könyvtárosa életre kelti. A robotprogramozó foglalkozások tavaly ősszel indultak, aminek azóta töretlen sikere van a megyei könyvtárban. Az állandó, ingyenes könyvtári foglalkozás szinte mindig telt házzal működik.

- A honlapunkon van regisztrációra lehetőség, mivel létszámkorlátos a foglalkozás. Legfeljebb heten jöhetnek, bár igazából hat készletünk van, de egy kis ráhagyást hagytunk a létszámban. Minden héten szombaton háromkor a regisztráltak eljöhetnek és a saját fantáziájuk alapján építhetnek robotokat - mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Molnár Dániel, a foglalkozás vezetője. Az elkészült robotokat felszerelik, beprogramozzák így a legó-építmények életre kelnek. Az állandó program sikerességét mutatja az is, hogy szinte mindig telt ház van. (Hírös.hu)

A másik profi robotika-szolgáltató Kecskeméten a DJP-pont, melyről itt írtunk: link . A felek között együttműködés egyelőre nem ismert. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról