Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ki mondta, hogy a könyvtárban csak olvasni lehet?

Aki azt hinné, hogy a könyvtárba csak könyvet kölcsönözni, olvasnivalóért lehet járni, meglepődik, amint belép a városi könyvtár ajtaján: a Kínai nagy falon is sétálhatunk odabent egy VR-szemüveg segítségével, földrengés szimulátorral kipróbálhatjuk, tudunk-e úgy olvasni, hogy körülöttünk minden mozog, lézerhárfázhatunk, 3D-s filmet nézhetünk, szabadulószobázhatunk.

Csupa játék vár ránk odabent, hát még a 2023-as évben, amely Székelyudvarhelyen a játéké lesz, ahogy azt a város- és intézményvezetők egy korábbi sajtótájékoztatón bejelentették.

Szőcs Endre könyvtárigazgatóval beszélgettünk. - Három éjjel, három nap kirakósozni?! A játék évéhez csatlakozva a városi könyvtár egy hatalmas, 5,70 x 1,57 méteres, 33.600 darabos puzzle kirakására hívja a városlakókat - mondja Szőcs Endre könyvtárigazgató, aki a már megérkezett kirakós képét is megmutatta ízelítőként: egy sűrű dzsungel, a benne lakó összes állattal, beleértve a dzsungel királyát.

Nem lesz egyszerű kirakni, éppen ezért szeretnék, ha minél több embert meg tudnának mozgatni az eseménnyel, amely a tervek szerint egy teljes nyári hétvégén, péntektől vasárnapig fog zajlani, éjszakába nyúlóan.
- Ha leszámítjuk azokat, akik kórházban vannak, vagy annyira idősek, hogy nem tudnak eljönni kirakósozni, akkor tulajdonképpen minden városlakó csak egy darabkát kellene, hogy beillesszen, mert a város lakossága megközelítőleg 35 ezer. Aki részt venne a puzzle kirakásában, oklevelet kapna, és talán még három, egymásba illő puzzle darabot is hazavihet a kirakósból - bátorít mindenkit a könyvtárigazgató.

Régebbi hírforrás(ok): Nagy kérdés: mit tud a könyvtár a kölcsönzésen és a direkt tájékoztatáson kívül? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról