Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kifizetődik a munkatársak megbecsülése

A formális munkaszerződés mellett van egy "pszichológiai" szerződés is, melynek keretében a szervezet a munkatárs lelkesedéséért, kreativitásáért, lojalitásáért fejlődési lehetőséget, szociális környezetet és karrierlehetőséget kínál -- legalábbis optimális esetben. Egy átlagos szakember elvesztése, aki öt-tíz évet dolgozott egy szervezetnél, az illető éves alapbérének 150-200 százalékába kerül. Ám ha mégis elmegy, a felmérések szerint a cégek jelentős része hasznot tud kovácsolni abból, hogy volt munkatársaitól harmonikusan búcsúzott el. (A cikk feltételezi a tudatos munkaerő-kiválasztást, ugyanis nem foglalkozik a feladatra alkalmatlan munkaerő kérdésével.)

Hírforrás: Nem mindig az új a jobb : veszélyes és drága lehet a munkatársak cseréje. In: BOSS (2003) szeptember p. 45
2003. szeptember 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kifizetodik_a_munkatarsak_megbecsulese
Régebbi hírforrás(ok): Nem mindig az új a jobb : veszélyes és drága lehet a munkatársak cseréje. In: BOSS (2003) szeptember p. 45
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról