Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kihelyezett Könyvtár és Információtudományi Tanszék indul Kecskeméten

Létrejött a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának kecskeméti kihelyezett Könyvtár és Információtudományi Tanszéke. A bejelentésre ma (szerdán) került sor ünnepélyes keretek között.

Bujdosóné dr. Dani Erzsébet, a Katona József Könyvtár link igazgatója elmondta: másfél évvel ezelőtt kezdődött meg egy együtt gondolkozás arról, hogy a város hathatós támogatásával és a Debreceni Egyetem konstruktív közreműködésével létrejöjjön a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának kecskeméti kihelyezett Könyvtár és Információtudományi Tanszéke. A mai napon került sor ennek ünnepélyes bejelentésére.

A Debreceni Egyetem nevében Prof. dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntötte a megjelenteket és elmondta, ez a közös munka jó alkalom arra, hogy a két komoly oktatási tradíciókkal rendelkező város intézményi szinten is kapcsolatokat építsen egymással.

Prof. dr. Keményfi Róbert a Debreceni Egyetem dékánja elmondta, a kecskeméti könyvtár a gyakorlati képzés fellegvára lesz, mely azt biztosítja a debreceni egyetemisták számára, hogy végzés után azonnal el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon. Tehát az elméleti képzést egészíti ki. - Megpróbálunk olyan képzéseket idehozni, amelyek kiegészítik a Kecskeméti Egyetem portfolióját, amitől a város csak nyerhet - hangsúlyozta prof. dr. Keményfi Róbert.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról