Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kis herceg - robotra alkalmazva

"Az én könyvtáram" könyvtárpedagógiai rendezvénysorozat köznevelést támogató könyvtári szolgáltatásokat és a fejlesztett mintaprogramokat mutat be.
"Könyvtárunk a mintaprogramok támogatásaként megvásárolta a robotika programcsomagot" - számolt be a közönségnek dr. Prókai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár link igazgatója, aki hozzátette, arra törekszenek, hogy a megyében más helyekre is eljusson ez a lehetőség: Több példányban vettük meg a csomagot, ezért szeretnénk, ha nem csak Miskolcon, de egész B.-A.-Z. megyében a könyvtárosok és a pedagógusok is megismerkednének ezzel a lehetőséggel, és népszerűsítenék".
A Sátoraljaújhelyen link már sikerrel kipróbált robotika program igazán izgalmas variánsa a könyvtári időtöltésnek. A foglalkozás sorozat keretében a résztvevő gyermekek megismerik Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művét. Értelmeznek és megvitatnak egyes részleteket, majd ezeket a jeleneteket ArTeC robotok építésével és programozásával átültetik a kézzel fogható valóságba. Az olvasott szöveg életre keltésén, kézzel fogható robotokká építésén keresztül a foglalkozás célja, a gyermekek motiválása az olvasásra, a szöveggel, az olvasással kapcsolatos pozitív élményeik gazdagítása, az ok-okozati kapcsolatok felderítése.
Az előadások előtt Farkas Ferenc, az EFOP Programiroda szakmai vezetője röviden összefoglalta az utóbbi időszak eredményeit: "A könyvtári rendezvények száma tíz évvel ezelőtt olyan 30-40 ezer környékén mozgott. Az elmúlt években folyamatos növekedés mutatkozik: mára ez a szám 115 ezerre ugrott. A programok nem csak az olvasással kapcsolatosak, számos esemény kapcsolódik a digitális kompetencia fejlesztéshez".

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról