Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Kis lépésekkel nagy dolgok felé' - újabb helyszínekkel bővülnek a Ringató foglalkozások

A Szőgyéni Községi Könyvtár link mellett immár 13 éve működő baba-mama klubból az elmúlt évek folyamán sok gyermek került óvodába, majd az iskolába. A helyszín több ízben változott, de a folyamat nem. Az anyukák és a babák hetente találkoznak a klubban, olykor örömmel veszik a számukra készített rendhagyó foglalkozásokat is, ünnepnapok és jeles napok alkalmából.
Októbertől kezdődően a baba-mama klub programjához társult a Ringató foglalkozás, mely a galéria és könyvtár épületében kapott otthont, ahol zavartalan nyugalom és tágas tér várja az anyukákat és babákat, minden szerdán a délelőtti órákban.
A szomszédos Kürt községből érkezett Danczi Mónika, aki 2016 óta tart rendszeresen Ringató foglalkozásokat, a Felvidéken és az anyaországban egyaránt. A szakképzett foglalkozásvezető a falujában, Kürtön és Érsekújvárban tartott foglalkozások mellett több ízben tett eleget felkérésnek Budapesten a Müpában, a Fónóban, az Erkel Ferenc Színházban és számos ismert kultúrkörben. Az óvodákban a Cseperedő program keretében énekelteti meg a gyermekeket, jelenleg Bátorkeszin, Kürtön, Fűrön egyaránt.
Mónika nagy áldásnak tekinti életében a módszertannal való megismerkedést és annak közvetítését. Így vall erről:
"A Ringató foglalkozások áldásos hatásai által nemcsak a gyermek fejlődik hallásban, járás- és beszédkészségben, érzelmileg és koncentrációkészségben, hanem elkíséri az egész családot a boldog együttlét, egymásra való odafigyelés és a gondoskodás biztonsága, melynek hátterét kimeríthetetlen népdalkincsünk biztosítja."

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról