Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kiszámíthatóan biztosítjuk lemaradásunkat?

Láttam az 5-ös autópályán azokat a smiley-arcokat, amelyek az elterelés végének távolságát jelzik -- egyre derültebb arcokkal derítve az autósokat. Emlékeim szerint 7 éve láttam ilyet először Ausztriában. Költsége arányaiban elhanyagolható. Mókás volt látni a körforgalmak terjedését is, melyek kb. 30-40km/éves sebességgel haladtak Kelet felé az országban annó. Ahogyan a könyvtári technikák is lassan teret nyernek nálunk. Van, ahol mén ma is magas mellvédet emelnek a használó és a könyvtáros közé (ld.: link ), van, ahol semmi nem akadályozza az egymásra látást. Felmerülhet bennünk a megkésődés oka: ha látjuk a nyugati trendet, és sok évtized tapasztalatából tudjuk, hogy előbb vagy utóbb ide fog érni, miért nem vesszük át nagy levegővétel kíséretében a legfrissebbet? Mert saját agyunk nem képes rá? Vagy ha átvettük, akkor még évekig nyafogunk, és lerontjuk az új eljárás hatását; bizonyítva igazunkat 'mi előre megmondtuk, hogy nem lehet...' Stratégiáink énképünk megőrzésére, a látszatkontroll megtartására, 10-15 éves szakmai lemaradásunk fenntartására és a használók elriasztására.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról