Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

KIT-hírek címei, országmegjelenítés nélkül: pro és kontra

"Azért te is újságírósodsz... mert a címben az nincs benne hogy mindez [pl.] Amerikában van..." - kapott a KIT egy izgalmas olvasói kritikát.
- Igen, valóban, nemegyszer előfordul (pl.: A könyvtár gazdagabbá tesz - a könyvtárosok egyesületének kampánya link vagy Iskolai könyvtárak 2020-ban, a pandémia idején link . És bizonytalan vagyok, hogy jó-e ez a gyakorlat. Több, egymásnak ellentmondó szempontot igyekszem összebékíteni:

Pro
- Szeretnénk elkerülni, hogy ha első blikkre az idegennek látszik, akkor az olvasó átlapozza a - szerintünk - szakmailag fontos tartalmat. Szeretnénk erősíteni azt az érzést, hogy ha (pl.) az USA-ban / Szlovákiában megmérték, megcsinálták, akkor bizony nálunk is érdmes elgondolkodni a dolgon
- - A határon túli (bármilyen távoli) könyvtárak olyan természetességgel szerepelnek így, hogy jelzik: nincs is igazából határ. Tudatosan kommunikáljuk: bontsuk le a szakmai, területi határokat: a "külsők" öröme és bánata a miénk is.
- Felhívás keringőre: Milyen jó, hogy a cím szerint ilyen dolog felmerül. De kár, hogy nem nálunk. Nosza, csináljuk meg mi is!

Kontra
- Jogos a befogadó minél pontosabb tájékoztatási igénye, lehetőség szerint már a címben
- Ki nem mondott szempont, de használati statisztikával igazolható: a határon belül nem érdekesek a határon túli könyvtári hírek.

Hírforrás: KIT-összeállítás
2020. május 22.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kit-hirek_cimei_orszagmegjelenites_nelkul_pro_es_kontra
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról