Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kivált a művelődési házból és új helyre költözött a tompai könyvtár

Elkészült és már fel is avatták az új városi könyvtárat link Tompán. A 12 ezer kötetes bibliotéka [egy lakosra 2,7 kötet jut - szerk.] a helyi művelődési házból kiválva, független önkormányzati intézményként működik majd tovább, több mint 8,5 millió forintba került a kialakítása.
Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója hangsúlyozta: a közösség számára egy olyan helyet tudnak átadni, amely értékteremtő, értékmegőrző, erre pedig a legalkalmasabb a könyvtár.
- Csak ott, azokon a helyeken teremtődik érték, ahol ezeket a megújított könyvtárakat használják is az emberek. Az olvasáshoz az utat elő kell készíteni, ezért a most átadott új könyvtár is családbarát, ahova be lehet jönni babakocsival, az anyukák, a nagyszülők és reményeink szerint az apukák is rendszeres látogatóik lesznek majd gyermekeikkel ? tette hozzá a megyei könyvtár igazgatója, aki szerint a tompai bibliotéka alkalmassá vált arra, hogy a legfiatalabbaktól a legidősebbekig mindenki használni tudja azt.
Ramháb Mária a legfiatalabb olvasóknak, a gyerekeknek egy óriás plüssmackót is hozott ajándékba, jelezve, hogy a megújult könyvtárban a három év alatti gyerekek is jól érzik majd magukat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról