Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Klímakönyvtár nyílt Gödöllőn -- papíron kínálják a kurrens információt

Angol nyelvű klímavédelmi könyvgyűjtemény nyílt a gödöllői Szent István Egyetem könyvtárában. A gyűjtemény a legkülönbözőbb szemszögekből járja körül a klímavédelem témáját, van tudományos, gazdasági és kommunikációs megközelítés is, de még a design témájában is több könyvet találhat a kíváncsi látogató. Igazán különleges könyvállománnyal gazdagodik a napokban a gödöllői egyetem könyvtára, a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár. A több mint 70 kötetből álló, a legfrissebb angol nyelvű klímavédelmi témájú könyveket tartalmazó gyűjtemény 2011. március 22-től használható a könyvtár folyóiratolvasó-termében.
'A könyveket a Klímairoda alapítója, a British Council adományozta nekünk, és sokat gondolkodtunk, hogyan tudnánk a magyarországi diákok szélesebb körének elérhetővé tenni őket. Ekkor jött az ötlet, hogy a gyűjteményt egyben tartva, egy könyvtárban gondozzák, s alkalmakként vándorló tematikus anyagként kaphassák meg a Klímairodát nyitó partnereink.' -- meséli Lukács Ákos, a SZIE egyetemi klímavédelmi tudásközpont, a Klímairoda vezetője.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról