Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kohesio: másfél millió uniós projekt került térképre és vált kereshetővé

Az elmúlt hét év másfél millió uniós kohéziós projektje vált böngészhetővé az Európai Bizottság új weblapján, a Kohesión. A programnak köszönhetően a hatalmas adatbázis könnyen kereshetővé vált, néhány kattintással megtudhatjuk, hogy a környékünkön mire költötték az uniós forrásokat - egyelőre csak angolul, de még idén jön a magyar verzió is.
A múlt hét második felében megrendezett brüsszeli kohéziós fórum legfontosabb bejelentése egy új weblapról szólt: a Kohesio elkészítésén évek óta dolgoztak a háttérben, de az első verziója elkészült, ami azt jelenti, hogy most már mindenki számára elérhető az EU 27 tagállamában 2014 óta megvalósított összes kohéziós projekt leírása. Az összesen másfél millió projektet a készítők térképre tették, így könnyen átlátható, melyik országban hova vándorolnak a pénzek a közös költségvetésből.
Az adatokat összegyűjteni persze nem volt könnyű feladat: ahány tagállam, annyiféle formában érkeztek a jelentések a központba az elmúlt években. A fejlesztésért felelős, nagyjából tízfős csapat egyik tagja az Euronewsnak nyilatkozva éppen ezt nevezte meg a legnagyobb kihívásként: összegyűjteni és sztenderdizálni a különböző forrásokból érkező adatokat. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy szorosan együttműködtek a különböző tagállami hatóságokkal.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról