Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kölcsönözzön-e egy közkönyvtár eszközöket, gépeket (szavazás)

Kölcsönözzön-e egy közkönyvtár eszközöket, pl. fúró- vagy fényképező gépet? - tettük fel a kérdést a múlt héten, melyre azután a Katalisten is kb. 10 levél született. Volt, ki meglévő gyakorlatukat mutatta be, volt, ki a fenntartó illetve a jog akaratából indult ki, s volt, aki a felvetést is meglepőnek tartotta. A portálunk nem reprezentatív szavazatai inkább az utóbbi véleményt tükrözik:
11 (14%) - igényekre figyelve, lépésenként bevezetve
7 (8%) - elég a mostani állomány
8 (10%) - természetesen
53 (67%) - marhaság
- Érdekes, hogy a hivatalosok által az utóbbi évtizedek "zárkózzunk fel a nyugathoz" szlogenje szlogen maradt - vagy éppen visszájára fordult, legalábbis e témában. Tőlünk nyugatabbra a gépek, berendezések kölcsönzése nem általános, de a nagyobb használat, forgalom és szinergikus hatások mentén nem ritkán fordulnak e lehetőséghez. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy könyvtári költségvetésből, könyvtárosokkal zajlik a folyamat. A lényeg az - az elsőre talán meglepő cél -, hogy a használó minél jobban érezze magát - ld., az alábbi videókat. Kulcs tehát: ha a használónak úgy jobb, akkor... (MG)

Régebbi hírforrás(ok): A kölcsönözhető dolgok könyvtára - kanadai siker (videó) link Mit kölcsönözhetünk a könyvtárakból? link Drónok a katalógusban: a műszakis hallgatóknak is érdemes könyvtárba járniuk link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról