Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Költöznek a Kájoni János Megyei Könyvtár részlegei

Költöznek a Kájoni János Megyei Könyvtár részlegei a Mikó-várból
A Kájoni János Megyei Könyvtár három közönségszolgálati részlege -- a dokumentációs, a történelmi-művészeti részleg és a gyermekkönyvtár -- működik jelenleg a csíkszeredai Mikó-vár épületében, amely a Csíki Székely Múzeum székhelye. A múzeum tervezett felújítási munkálatai miatt a könyvtár részlegeinek el kell költözniük a vár épületéből. A csíkszeredai önkormányzat 2011. március 25-i döntése értelmében a városháza földszintjén biztosítanak 165 négyzetméternyi helyet a könyvtár Mikó-várból elköltöző részlegeinek, amelyeknek idén június 15-ig kell elhagyniuk a múzeumban elfoglalt helyüket. Elsőként a dokumentációs részleg költöztetésére kerül sor, amely március 28-tól ideiglenesen bezárt. A gyermekkönyvtár a tanév végéig még a várban várja olvasóit, a költözésére a vakáció kezdete után kerül sor. Költöznie kell a Mikó-várban működő könyvkötészeti részlegnek is, amelynek még nem jelölték ki a helyét, a városi tanács ülésén az indoklásban elhangzott, hogy jellegéből adódóan a kötészetet nem feltétlenül kell a város szívében működtetni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról