Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kontraszelekciós motívumok 1. Könyvtárigazgató-kiválasztási minták

Múlt heti felvetésünkre link több reakció érkezett, melyekből a szerzők engedélyével, anonimizálva közlünk:
- Kontraszelekciós jelek mindig is voltak, vannak. Elég a [100-nál több könyvtárost foglakoztató könyvtár neve] igazgatói névsorát végignézni hozzá! Az annó nyugdíjba vonult kolléganő utolsó hónapjaiban önálló döntéseket hozott, akár az országos könyvtári lobbi ellenében is. Utódját, bár igen tevékeny volt, egyik napról a másikra leváltották. Onnantól kezdve a helyi politika diktált: a következő igazgatónak szakmai végzettsége nem volt, a mostaninak a vezetési gyakorlata hiányzik. A "mezei könyvtárosok" kiválasztásában "a mi kutyánk kölyke", "X. Y. rokona" stb. elvek érvényesülnek. Helyben nagyon belterjes a szakmánk! Az ország más részén van, hogy a könyvtárigazgató akár beáll a pultba, hogy beteg kollégán segítsen. A diszkriminációra inkább nem írok konkrét példákat :-)
Dolgoztam együtt leváltott polgármesterrel, sok pszichiátriai beteggel, felsőoktatásba fel nem vett "fruskákkal", a mindenkori aktuálpolitika "kegyeltjeivel" ... inkább nem sorolnám. Talán a svájci, szigorú kiválasztási módszerek irányába kellene haladni :-)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról