Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyv-sikerlisták Székelyudvarhelyről és Sepsiszentgyörgyről

Ezt olvasták leginkább 2015-ben Székelyudvarhelyen:
Ken Follett Évszázad-trilógiája (A titánok bukása, A megfagyott világ és Az örökkévalóság küszöbén) volt a legnépszerűbb kikölcsönzött könyv 2015-ben a székelyudvarhelyi városi könyvtárban. A második helyre Bánffy Miklós Erdélyi történet-trilógiája (Megszámláltattál..., És híjával találtattál és Darabokra szaggatottól) került, míg a harmadikra Dragomán György Máglya című regénye - mondta el a Transindexnek Kovács Erzsébet, az intézmény könyvtárosa. Elmondása szerint az említett könyvekhez előjegyzés szükséges, és gyakorlatilag egész évben ki vannak kölcsönözve.
A háziolvasmányok közül főleg a román kötelezők magyar fordításait keresik, például Liviu Rebreanu Ion c. regényének magyar változatát, illetve Camil Petrescu Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război c. regényének fordítása nagyon keresett. De lehet említeni Mihail Sadoveanu Baltagul c. kisregényének fordítását is. Ezekhez szintén csak előjegyzéssel lehet hozzájutni.
"Ezekkel is problémáink vannak, mert a meglévő példányaink már elrongálódtak, és nem tudjuk újra megvásárolni ezeket. Nem kapjuk meg a könyvesboltban, pedig igény lenne rá" - mondta Kovács. (Transindex)
- Kit kölcsönöztek ki leginkább a könyvtárból 2015-ben Sepsiszentgyörgyön?
Agatha Christie vezeti a 2015-ben legigényeltebb szerzők százas listáját, amelyet a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár tett közzé.
A száz szerzőnek kicsit több mint a fele - 52 - kötelező olvasmányok szerzője, ezt a könyvtár külön jelölte. A "nem háziolvasmányok" közül Christie után Wass Albert (a teljes listán 7.), J.K. Rowling (10.), Rejtő Jenő (16.) és Barbara Taylor Bradford (20.) voltak a legnépszerűbbek.
A top 10-ben a második helyen Jókai Mór áll, őt Mihail Sadoveanu, Szabó Magda, Mikszáth Kálmán, és Antoine de Saint-Exupéry követik, a 8. helyen Móricz Zsigmond, a 9-en I. L. Caragiale áll. (Transindex)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 20.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
3200 fő

Olvasói létszám:
kb. 3500 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról