Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyv vagy e-book? - I love olvasás

A digitális tartalmak mennyivel hasznosabbak a papíralapú műveknél? Mekkora költségekkel jár az olvasás? Egyáltalán, miért is olvas(s)unk?

Kezdjük az olvasással: a legtöbb ember véleménye szerint a világ legszebb és az egyik legtartalmasabb hobbyja, mert egyrészt fizikailag és szellemileg ellazít, ezzel stresszlevezető funkcióval bír, másrészt az újonnan szerzett ismeretek fejlesztik a műveltséget és a kreativitást, és még választékos kifejezőeszközökkel vértezi fel az olvasót. Olvasni szinte bárhol és bármikor lehet, várakozáskor vagy hosszabb utazáskor, esetleg az otthoni kényelemben is elmerülhetünk a mű virtuális világában. Az olvasás szinte megszólítja a gondolatainkat, és segít megérteni a bennünket körülvevő világot, hiszen abból indulunk ki, hogy az egyensúlyt szeretnénk teremteni magunkban, illetve a környezetünkkel.

Modern olvasás, avagy hogyan olvasunk ma?
Napjainkban a legkülönfélébb megjelentési formában vannak jelen attól függően, hogy digitális vagy papíralapú könyvekről beszélünk. Egyik sem tűnhet el a másik mellett, hiszen az előnyök és hátrányok vetületében minden olvasó megtalálja magának a megfelelő típusú olvasmányát. Az új könyvek ár tekintetében a digitális típusok lehetnek előnyben, amennyiben az e-könyvolvasóval rendelkezik a használó, és nagyobb mennyiségű könyvet szeretne fájlok formájában begyűjteni magának. Az e-könyvolvasó típustól függően többféle beállítást és összetett keresést tesz lehetővé a kényelmes használathoz. A nyomtatott könyvek esetében pedig az antikvár példányok lehetnek olcsóbbak az újakkal szemben.
A digitális olvasás világában már újra keresik a valódi könyvolvasás feeling-jét, amikor a könyv látványa, illata és tapintása, a sercegő lapozás élménye mind-mind a testi-lelki ellazulást és a tudás gazdagítását szolgálják. Ne hagyjuk ki! (Ref.: Vincze Anett)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról