Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvek nyelvek szerinti egybeosztása - különtartása

"Most már minden évben veszek román nyelvű könyveket, és ezekből is a legmenőbbeket választom ki, azért, hogy ha a gyerekek románul akarnak olvasni, találjanak kedvükre való olvasmányt. Már van egy teljes polcunk, ahol csak román könyvek vannak, ez a román-sarok." - olvasható a Hargita Népe friss cikkében link . Az egybeosztás-különtartás kérdéséről a KIT leginkább a kölcsönözhető és a nem kölcsönözhető állományok többféle hatékonyságot is növelő eljárásától írt. De a közelmúltban előkerült egy svéd link illetve korábban egy szlovén
link tapasztalat; mindkettő többnemzetiségű közkönyvtári környezetben (szakkönyvtárban az együttkínálatnak nincs alternatívája).

Az egybeosztás - általában - közösségi attitűdje mellett alapértelmezettnek, bátorító eszközben veszi a két- vagy többnyelvűséget. Kisebb helyet vesz igénybe és általában kevesebb dokumentum is elegendő hozzá. (MG)

Hírforrás: KIT-összeállítás
2022. május 28.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=konyvek_nyelvek_szerinti_egybeosztasa_-_kulontartasa
Régebbi hírforrás(ok): Egybeosztott állomány -- mikor, hogyan, miért? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról