Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvkölcsönző automata, Kaposvár közkönyvtáránál is

Országszerte már több megyei könyvtár rendelkezik hasonló könyvautomatával. Kaposváron tavaly, a koronavírus-járvány alatt indult el a szerkezet beszerzése, idén pedig már használatba is vehetik a könyvtárlátogatók. Az elsődleges cél az volt, hogy az esetleges bezárások idején is lehetősége legyen az olvasóknak arra, hogy 0-24 órában könyveket tudjanak kikölcsönözni, illetve visszavinni.

Emellett a mai rohanó világban is sokkal kényelmesebb megoldás, ha nem kell az embereknek a könyvtár nyitvatartási idejéhez alkalmazkodniuk, bármikor visszavihetik a kiolvasott könyveket, ami helyett újat is kölcsönözhetnek.

Rázsits Veronika, a Takáts Gyula Könyvtár link igazgatója elmondta, a könyvautomata miatt innentől kezdve nem tartanak "könyvbocsánat" napot, amikor egy tábla csokiért cserébe eltekintenek a késedelmi díjtól, hiszen mostantól a feledékeny olvasóknak sem lehet kifogása arra, hogy miért nem vitték vissza időben a kikölcsönzött könyveket. Az automatát bármikor használhatják az emberek, csak néhány egyszerű mozdulatot kell elvégezni hozzá.
- Az automata nem váltja ki a kollégáink munkáját, sőt még több feladatuk lesz. Érdemes betérni hozzánk, már csak a munkatársaink mosolyáért és tanácsaiért is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról