Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvtámogatás és Márai-program -- összesen kevesebb, mint 1 km autópálya

A Márai-program és a jelenleg alkalmazott könyvtámogatási rendszerek együttvéve sem érik el egy kilométernyi autópálya építési költségét. Megdöbbentő! Ha elfogadjuk, hogy a sport kiemelt nemzeti kérdés, akkor mi lesz a nemzeti identitásunk egyik alapját képező magyar nyelv és kultúra védelmével?
Egy labdarúgó-stadion építésére közel tízszer annyit áldoznak, mint a magyar könyvkultúra egyévi állami támogatására? Örömmel értesültünk arról, hogy 50 ezer forint értékhatárig adómentesen adható belépő a sporteseményekre. Javasoljuk, hogy e nemes gesztust terjesszék ki a könyvtárhasználati díjakra, esetleg a magyar nyelvű könyvek vásárlására is. (NOL)
-- A könyvkultúra fejlesztését célzó Márai-program kidolgozását L. Simon László a sikeres kezdeményezések között említette. 'Azért is örülök a program sikerének, mert az első bizottsági ülésen, a miniszteri meghallgatáson az én egy -- egyébként máig tartom, hogy jogos -- mondatom után függesztették fel a pénz utalását. Akkor elég súlyos támadásokat kaptam? -- emlékezett a projekttel kapcsolatos nyári polémiákra.
A szakpolitikus úgy vélte: a programot a szakmai szervezetek megelégedésére dolgozták át úgy, hogy ne a könyvtárak állománygyarapítása legyen az elsődleges szempont, hanem a minőségi magyar könyvkiadás és az olvasók érdekei. Januárban várhatóan évi 1 milliárd forinttal indulhat el a program. (Művész-Világ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról