Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtár Bükön: évi 30 program

Az elmúlt évben sem csökkent Bükön a könyvtárba látogatók száma -- igaz, nem mindenki elsősorban azért keresi fel a nagy múltú intézményt, hogy könyvet kölcsönözzön.
-- A 21. századra a könyvtárak szerepe megváltozott. Ma már nem a csendes elmélyülés helyszíne elsődlegesen, hanem a gyors információszerzésé, az online nyújtható szolgáltatások felé törekvésé -- összegzi a tapasztalatokat Haizlerné Párdi Bea intézményvezető. -- Ezt mutatja könyvtári honlapunk használata is, hiszen a tavalyi évben 18290-szer kattintottak egyes oldalainkra. Kerestek elektronikus katalógusunkban, olvasták könyvajánlóinkat, vagy éppen a gyerekek számára készített rejtvényeinket fejtették meg.
A könyvtáros ugyanakkor hozzáteszi: még mindig vannak lelkes olvasók, tanulni vágyók, lapozgatók, kutatók, szórakozni szeretők, akik e hagyományos célokért nyitják rájuk az ajtót. A beiratkozott olvasók száma 521 volt, közülük 225 14 év alatti gyermek, 23-an pedig betöltötték a 65. életévüket. A napi szolgáltatások igénybe vétele mellett szép látogatottságnak örvendenek a könyvtári rendezvények is. Nem kevesebb, mint harminc programjuk volt tavaly, -- iskolai órák, tanfolyamok, kreatív foglalkozások, vetélkedők, családi napok -- összesen több mint háromezer résztvevővel.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról